МВР е внесло в Народното събрание предложение в малките общини

...
МВР е внесло в Народното събрание предложение в малките общини
Коментари Харесай

Премиерът прати МВР шефа да гаси протести

МВР е внесло в Народното събрание предложение в дребните общини с под 5000 жители  пожарникарските смени да са с двама, а не с трима огнеборци. Това ще разреши при почналото преструктуриране на службите за противопожарна сигурност и отбрана на популацията и в по-малки обитаеми места да има противопожарни сектори, съобщи пред жителите на северозападната община Брусарци министър Валентин Радев.
 radev_brusarci201711a  radev_brusarci201711b  radev_brusarci201711c  radev_brusarci201711d
Над 100 поданици на ж.п градчето и региона излязоха на митинги поради решението за закриването на локалното огнеборско звено, където има 1 автомобил с 11 чиновници. Няколко часа след началото на митингите в Брусарци дойде Министерство на вътрешните работи шефът дружно с ген. Николай Николов. „ Тук съм по поръка на премиера. Разговарях с кмета, регионалния шеф и съветниците и разбрах, че е позволена огромна неточност – никой не ви е обяснил какво и за какво вършим ”, сподели Радев на събраните пред общината хора.

Заради мнението на специалисти, че в една пожарникарска промяна би трябвало да има 3 чиновници, 12 сектора в България, където пожарите са малко, са закрити, а чиновниците ще бъдат изпратени в по-натоварени служби, разясни министърът. В Министерство на вътрешните работи обаче считат, че и в по-малките региони би трябвало да има противопожарни сектори и по тази причина са внесли предложение в Народното събрание в такива общини промените да са от 2 души.

„До месец ще се  вземе решение, в случай че гласоподават предлагането ни, пожарната в Брусарци остава! ”, увери Радев и се закани необяснилите обстановката да бъдат осъдени. „Вярвайте на страната, на институциите! Не вярвайте на телефонните измамници, Министерство на вътрешните работи не желае пари! ”, обърна се към хората в градчето министърът. 71 годишната баба Лили пък го поздрави със стихотворение, в което се споделя „ Бъдете като тревата, настъпят ли ви – изправяйте се! ”

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР