МВР е установило още 12 виновни служители за полицейското насилие

...
МВР е установило още 12 виновни служители за полицейското насилие
Коментари Харесай

МВР откри още 12 виновни служители за насилието зад колоните на МС

МВР е открило още 12 отговорни чиновници за полицейското принуждение зад колоните на Министерския съвет по време на митингите през лятото на 2020 година. Спрямо тях са почнали инспекции. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи, Петър Тодоров, в ефира на Nova.

„ Бяха разпоредени нови инспекции по въпросния абсурден случай, който като държание е неприемлив и поразителен. В хода на тези инспекции бяха открити още 12 отговорни чиновници “, разяснява Тодоров. Проверявани са общо към 20 души.

Според него аргументите за случая са сложни – липса на задоволително положително образование, неправилни тактически дейности от ръководителите, недобър инструктаж. „ Все един по веригата – от ръководителя до изпълнителя, ще получат наказване. Те са такива, каквито планува Законът за Министерство на вътрешните работи, в това число дисциплинарно уволняване “, сподели още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Тодоров заема поста от близо два месеца. Той съобщи, че чиновници, които извършват съзнателно и прецизно отговорностите си, няма да имат проблеми с кадровото израстване, както и че при встъпването му в служба към този момент са били заменени доста ръководители, самият той не е правил рокади, с изключение на тази във 2-ро районно управление (на МВР).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР