МВР е разпоредило проверка във връзка със сигнал за имотна

...
МВР е разпоредило проверка във връзка със сигнал за имотна
Коментари Харесай

МВР сигнализира ВСС и КПКОНПИ заради проверки на жената до Гешев

МВР е разпоредило инспекция във връзка със сигнал за имотна машинация, осъществена от близка до върховен магистрат жена . Тя е по сигнал на гражданско съдружие БОЕЦ. Според настоящото законодателство дамата не се употребява с имунитет от следствие, прецизират от силовото министерство.

Справка на DarikNews.bg сподели, че подаденият от БОЕЦ сигнал се отнася до Детелина Ханчева, която съгласно сдружението е дамата до основния прокурор Иван Гешев .

Това ще е втора инспекция по същото лице, допълват от Министерство на вътрешните работи. Първата инспекция е почнала на през декември 2021 година след различен постъпил сигнал от някогашен заместник-кмет на регион „ Младост “ и е обвързван с имотни покупко-продажби на лица, свързани със същия върховен магистрат, прецизират от Министерство на вътрешните работи. С писмо  Специализираната прокуратура е изискала всички материали по преписката с претекста, че те касаят магистрат и следва неотложно да се дават.

В тази връзка следва да се посочи, че сигналът и инспекцията не съдържат данни за закононарушения, осъществени от магистрати, заради което СП не е способена да води следствието и да изисква материали по тази инспекция, безапелационни са от вътрешното министерство.

" Министерство на вътрешните работи ще подаде сигнал до Висш съдебен съвет с искане за осъществяване на инспекция дали са оказвани напън и интервенция при условието на материалите по преписката от върховен магистрат, както и ще сезира КПКОНПИ за съществуване на спор на ползи по отношение на проверяваните лица и магистрати ", оповестиха от Министерство на вътрешните работи. От там допълват, че са получили и писмо от Софийска градска прокуратура, в което се изискват материалите по предоставена инспекция по реда на член 145, алинея 1, т. 2 Закон за съдебната власт.  В него се твърди за формирана кореспонденция по сигнал за закононарушения по работа по отношение на магистрати, осъществени от шефовете на две основни дирекции и полицейски чиновници.

По този мотив СГП изисква даването освен на материалите по този случай, само че и информация за всички осъществени от страна на Министерство на вътрешните работи предварителни инспекции от 01.01.2020 г.  досега.

Неясна остава за Министерство на вътрешните работи повода, заради което СГП излиза отвън обсега на предоставената извънпроцесуална инспекция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР