МВР е предвидило използването на водометните машини по време на

...
МВР е предвидило използването на водометните машини по време на
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Водните оръдия на протеста бяха слаби, иначе всичко ставаше на кълбета

МВР е планувало потреблението на водометните машини по време на митинга на футболните ентусиасти против управлението на БФС през ноември, с цел да се презастрахова при вероятно усилване на напрежението. Това изясни министърът на вътрешните работи по време на парламентарния надзор - в отговор на въпрос на депутата от " Продължаваме промяната - Демократична България " Кристина Петкова.

" И добре, че го направихме, защото не допуснахме човешки жертви. Постъпихме вярно с това, че изкарахме машините. Тези машини, в случай че работят по метода, по който би трябвало да работят, при тях всичко става на кълбета. Интензивността, с която ние ги използвахме, беше извънредно дребна. Просто ги охладихме. Нищо повече ", разяснява вътрешният министър.

Стоянов посочи, че водометните машини са били заредени единствено с вода без добавени оцветители, пикантен спрей и други субстанции и са употребявани с следена водна бликам, доста под цялостната им мощ. 

Ексцесиите по време на митинга доведоха до искане на оставката на Калин Стоянов и основаване на краткотрайна парламентарна комисия, която да проверява изказванията за полицейско принуждение, оповестява БНР.

В рамките на парламентарния надзор министърът регистрира, че през предходната година двойно са се нараснали досъдебните производства за незаконен трафик на мигранти по отношение на 2022 година, като в това време понижава броят на българските жители, участващи в такива схеми. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР