МВР е предприело мерки за засилена охрана на района около

...
МВР е предприело мерки за засилена охрана на района около
Коментари Харесай

Полицията ще пази паметника на съветската армия от посегателства

МВР е подхванало ограничения за засилена защита на региона към паметника на руската войска в София, с цел да го опази от похищения.
 Паметникът на Съветската войска осъмна с нов апел да бъде демонтиран
Това излиза наяве от писмен отговор на министъра на вътрешните работи Младен Маринов на въпрос на депутатите от Българска социалистическа партия Христо Проданов и Георги Свиленски.

Двамата са били предизвикани от последната акция против паметника, при която той осъмна с нов апел да бъде демонтиран. Двамата червени депутати се интересуват до каква степен е стигнало следствието на случая и какви ограничения са подхванати " за недопускане в бъдеще на сходни похищения ".

В отговор вътрешният министър успокоява депутатите, че са подхванати нужните ограничения " за недопускане на похищения над паметника, както и за бързото откриване на възможни причинители ".

Една от ограниченията е ежедневни патрули в региона с възможност за назначение на пеши патрул, с цел да се обезпечи засилено полицейско наличие. Патрулните служители на реда са инструктирани да правят всекидневно наблюдаване и инспекция на " лица от рискови групи и със подозрително държание наоколо до обекта ". На служителите на реда е подчертано да обръщат повече внимание и на хора с " нетипично държание и реакции ", които постоянно се разхождат към паметника, " оглеждат " охранителните камери в региона, снимат паметника и региона към него и предизвикат произшествия. Според разбора на полицията този с дейностите си такива хора могат да разкрият методите на защита на региона.

Камерите на Столична дирекция на вътрешните работи и Столичната община в парка към паметника към този момент са настроени в режим на непрекъснато наблюдаване и са дадени наставления на охранителите от компания " Егида " да бъдат по-бдителни.

По отношение на следствието на последното боядисване на паметника, Маринов изяснява, че на 9 септември служители на реда са открили, че надписът от северната страна на паметника е залят с бяла багра, а на най-горното ходило е разлята черна течност. Един месец по-късно - на 7 октомври към обяд, полицията е получила сигнал за това, че незнайни лица слагат предмети върху паметника. На място служителите на реда открили двама американски жители, които се снимали пред паметника с вестник, който се издава в щата Флорида . Те обяснили, че се снимат с този вестник при визити на забележителности в разнообразни страни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР