МВР е под прицел от много време насам, доста често.

...
МВР е под прицел от много време насам, доста често.
Коментари Харесай

Валентин Попов, СФСМВР: Ако полицията беше употребила насилие, пострадалите полицаи нямаше да са повече от пострадалите протестиращи

МВР е под прицел от доста време насам, много постоянно. Май единствено за световното стопляне още не са ни обвинили. Това сподели Валентин Попов - ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, по Българска национална телевизия, във връзка рецензиите към силовите структури поради реакцията при митинга против БФС.

" Може би трябваше към този момент да сме привикнали, само че с това не се привиква. Ние сме безконечният обвинен, безконечният отговорен, каквото и да става в страната ", безапелационен е Попов.

" По-лошото в такива обстановки е избързването да се уточни виновният, което е нездравословно, контрапродуктивно. Според нас сътрудниците си свършиха съвършено работата в тази в действителност извънредно неприятна вечер. Оттук нататък, в случай че по време на тези дейности на сътрудниците е имало превишаване на пълномощия, има законово открит ред да се ревизира това ли или не. Политиците обаче не са тези, които вършат инспекцията ", сподели Попов.

Той разяснява и обвиняванията за полицейско принуждение предишния четвъртък по време на митинга против БФС.

" Над 30 са потърпевшите служители на реда, а потърпевшите жители под 30. Ако полицията беше използвала в действителност принуждение, съотношението нямаше да е такова ", счита ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР