МВР е планира да изхарчи над 30 млн. лв. за

...
МВР е планира да изхарчи над 30 млн. лв. за
Коментари Харесай

МВР дава 30 млн. лв. за наем на 500 коли

Министерство на вътрешните работи е възнамерява да изхарчи над 30 млн. лева за наем на 500 коли. Това излиза наяве от излиза наяве от документите към оповестена социална поръчка. Автомобилите няма да се купуват, а ще бъдат взети на действен лизинг, т.е. за използването им ще се заплащат месечни вноски.

Поръчката е оповестена преди няколко дни. Използването на оперативния лизинг бе ласнирано неотдавна от вътрешния министър Бойко Рашков.

Проблемът с остарелия автопарк в Министерство на вътрешните работи е дълготраен. поръчка за " Гражданска отговорност " и " Каско " на служебните коли сочат, че всеобщата кола в полицията продължава да е " Опел-Астра ". Тяхната възраст стига и до 20 години. В същото време новите коли в Министерство на вътрешните работи са малко – това са едвам 34 автомобила на възраст под година. Те се употребяват в пожарната.

Отделно преди няколко години бяха купени " Шкода ", " Киа " и създадените у нас " Грейт Уол ". Последната поръчка стана мотив за скандал, оказа се, че България би трябвало да върне в бюджета на Европейски Съюз към 6 млн. лева поради подозрения за нагласен търг. И с тези коли обаче автопаркът не се подмлади изключително. В момента над 55% от общо 5-те хиляди транспортни средства са на възраст сред 10 и 20 години.

Автомобилите, които ще се вземат на действен лизинг, ще бъдат дадени за прилагане на пътната полиция. Министерство на вътрешните работи желае да ги наеме за най-малко четиригодишен интервал. Колите би трябвало да се предадат оборудвани и брандирани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР