МВР е обявило за общодържавно издирване към 15 януари 2018

...
МВР е обявило за общодържавно издирване към 15 януари 2018
Коментари Харесай

МВР издирва 1126 души с влезли в сила присъди

МВР е оповестило за общодържавно търсене към 15 януари 2018 година 1126 лица, които са с влезнала в действие присъда, съощи вътрешният министър Валентин Радев по време на парламентарния надзор през днешния ден.

Радев означи, че през 2017 година са арестувани 563-ма души от тази категория.

Темата за избягалите от правораздаването стана още веднъж настояща след шесторното ликвидиране в Нови Искър, откакто стана известно, че упрекнатият за закононарушението Росен Ангелов има присъда от 2009 година за блудничество с дете и същата година е бил разгласен за общодържавно търсене.

Росен Ангелов е упрекнат за убийствата в Нови Искър

Прокуратурата за конспирациите към Нови Искър и за претекстовете на Росен Ангелов

В средата на януари от прокуратурата оповестиха, че над 500 нарушители с ефикасни присъди са избегнали правораздаване и се укриват, макар че са наказани на отнемане от независимост или пожизнен затвор. Тези данни обаче бяха от инспекция на половината от прокуратурите в страната.

Над 500 с влезнала мощ присъда са на независимост, сподели инспекция

Валентин Радев заяви през днешния ден, че е разпореден относителен разбор с други европейски страни, с цел да се ревизира къде се намира България в тази статистика и дали казусът е общ или единствено за страната ни.

Депутатът от Българска социалистическа партия Иван Иванов разгласи от трибуната, че съгласно данни от Министерството на правораздаването, за предходната година не са се явили в местата за изтърпяване на наказване и отнемане от независимост 634 лица, а от 1 до 15 януари тази година - 18 лица.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР