МВР е извършило над 97 специализирани полицейски операции, свързани с

...
МВР е извършило над 97 специализирани полицейски операции, свързани с
Коментари Харесай

МВР с близо 100 операции в цялата страна преди изборите.

Министерство на вътрешните работи е направило над 97 профилирани полицейски интервенции, свързани с нарушаването на изборните права на жителите от края на август до момента, регистрира основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров. Акциите се организират с присъединяване и на доста други институции и са ориентирани към предварителна защита на дейностите на престъпния контингент в страната.

Разкрити са над 550 закононарушения, формирани са над 420 досъдебни и бързи производства. Задържани са 446 лица, издирени са 114 души, оповестени за общодържавно търсене. Издадени са над 4300 актове за определяне на административно нарушаване и близо 1250 предупредителни протокола.

Акцията на полицията против търговията с гласове и корпоративния избор към този момент обгръща цялата страна и ще продължи до 24 часа на 2 октомври.

Между 50 и 100 лв. се търгува един глас, регистрираха от Министерство на вътрешните работи.

Служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев разяснява, че през тази акция сигналите са по-малко от тези на предходни избори. Наблюдават се обаче нови схеми - най-много, свързани с по този начин наречения корпоративен избор.

" Много постоянно тези, които обезпечават занаят на по-голям кръг от хора, вършат опити да повлияят на метода, по който те ще гласоподават. Такива практики се следят при обезпечаването на дърва за огрев, в областта на публичните поръчки, заложните къщи и пунктовете за изкупуване на цветни метали ", разгласи Демерджиев.

Констатирани са и региони, в които огромна част от популацията са оповестили, че са с тежки здравословни проблеми и са поискали да гласоподават с хартиена бюлетина.

" Реагираме на всеки един сигнал, без значение от кого против кого е подаден. Не чакам нашата работа да завърши в среднощ на 2 октомври. Вероятно идващите дни ще има още акции ", сподели Демерджиев.

Министърът на вътрешните работи прикани допустимо най-вече хора да упражнят правото си на глас на 2 октомври, тъй като високата изборна интензивност е най-хубавото противопоставяне на търговията с гласове.

Служебният вицепремиер по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров показаха систематизирани данни за подхванатите от Министерство на вътрешните работи дейности в подтекста на подготовката за произвеждането на изборите за Народно заседание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР