МВР е имало оперативна информация, че единият от двамата опасни

...
МВР е имало оперативна информация, че единият от двамата опасни
Коментари Харесай

МВР от година знаело, че Пелов ще бяга

МВР е имало оперативна информация, че единият от двамата рискови пандизчии, избягали през вчерашния ден от Софийския затвор, Владимир Пелов, ще избяга. Това разгласи вътрешният министър Валентин Радев в Народното събрание.

Той бе привикан дружно с правосъдния министър Цецка Цачева, с цел да осведомят депутатите за невижданото бягство.

" За бягството на Пелов имахме информация още предходната година, взети се нужни ограничения, само че за жал се случи това, че той избяга ", сподели Радев.
Той осведоми, че сега се охраняват границите, където се чака, че могат да избягат, само че преднамерено не посочи къде. Разпитани са и се разпитват сега свързани лица - тези, които може би са помагали и тези, които вероятно се чака да оказват помощ на избягалите.

Цачева назова бягството извънредно тежък случай. Според нея причина за него са човешки неточности и техническо неокомплектоване на системите, които работят.

Човешките неточности съгласно Цачева са в това, че има безапелационна заповед кои са позволените за внасяне движимости в пандиза. Тя заяви, че се прави всекидневен надзор за това от дежурните.

" Самият факт, че се реализира въоръжено бягство, единият е бил с револвер, другият с нож, значи, че тези движимости са импортирани в Софийския затвор ", сподели Цачева. Тя описа, че всичко се е развило за минути, бягството е записано от камери и записите се проучват.

Издирвателните действия към момента текат, удостовери правосъдният министър.

Източник: dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР