МВР е готово със законопроекта, предвиждащ извеждане на пожарната и

...
МВР е готово със законопроекта, предвиждащ извеждане на пожарната и
Коментари Харесай

Рашков официално предложи пожарната и тел. 112 да излязат от МВР

Министерство на вътрешните работи е готово със законопроекта, предусещащ извеждане на пожарната и незабавния телефон 112 от силовото ведомоство. Текстовете са оповестени за публичното разискване на ведомствения уебсайт.

Законопроектът планува двете извънредно значими структури да бъдат обособени като държавна организация по шапката на министерския съвет. Досегшаните им съществени действия се резервират.

В претекстовете си създателите на плана настояват, че по този начин новата организация ще извършва дилемите си по-ефективно. Освен това ще може да ръководи финансите си, както и да се обнови механически.

В Министерство на вътрешните работи има сериозна опозиция против тази концепция на Рашков. Не я харества и синдикатите. Критиците на желанията на вътрешния министър настояват, че тази промяна е безсмислена и питат за какво пожарната не е била осъвременена толкоз години, откакто се признава, че има потребност от възобновяване. Друг мотив е, че ще се сътвори следващото административно звено, тъй като организацията не може да действа без такова.

Министърът пък дава отговор, че гасенето на пожари не е полицейска активност и в този смисъл е нетипична. Освен това съгласно него по този метод ще се редуцира и персоналният състав на Министерство на вътрешните работи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР