МВР е готова с мерките за сигурност за предстоящите празници

...
МВР е готова с мерките за сигурност за предстоящите празници
Коментари Харесай

В над 40 софийски заведения ще празнуват абитуриенти

Министерство на вътрешните работи е подготвена с ограниченията за сигурност за идните празници и европейските избори . Полицията е провела срещи управленията на частните охранителни компании, локалната власт и управленията на учебните заведения.

Това съобщи на конференция в ГДНП основен контрольор Георги Георгиев.

По думите му в 28 учебни заведения в София ще има балове, като зрелостниците ще честват в над 40 нощни заведения.

По отношение на заведенията са извършени срещи с техни представители, изключително внимание е обърнато на пропускателния режим за премахване на лица в нетрезво положение, при приложимост на опиати и съществуване на оръжие.

634 обекта са тествани по отношение на редовността им и опцията за незабавни реакции при положение на пожар.

Инспектор Мария Ботева от " Пътна полиция " прикани младежите в миг на еуфория и приложимост на алкохол да не се демонстрират демонстративно през прозорци и люкове, с цел да предотвратят катастрофи.

" Всяка година сме очевидци на какви ли не изобретения, само че най-вече ни вълнува празнуващите да мислят за личната си сигурност ", акцентира Ботева.

До момента полицията е завършила с беседите с зрелостниците. В тях чиновниците на КАТ са подчертали и на диалози с родителите.

От полицията поучават водачите на зрелостниците да заобикалят нарушавания и да се придържат към разпоредбите, защото до 3 месеца след определяне на нарушаването може да бъде формиран акт.

" Да не се успокояват, че в случай че не са спрени от полицейски автомобил, няма да бъдат глобени ", добави още Ботева. Тя прикани и жителите да бъдат толерантни по време на празниците.

За 2018 година в същия интервал са нарушени повече от 400 правила като погрешно транспортиране, липса на колан или каска , а повече от 610 са ограниченията, подхванати по отношение на нарушителите.

" Движението на товарни коли над 12 тона по автомагистралите от на следващия ден се не разрешава ", посочи контрольор Ботева.

Заместник - началникът на КАТ изясни, че ще бъдат ситуирани екипи на всички по-големи места, където ще се чакат зрелостници. На всички основни кръстовища ще има мотопатрули, които при потребност ще накъсват колоните от коли.

От Пътна полиция ще наблюдават и за опозоряване на храмове и монументи в празничните дни. На 26 май, в изборния ден, няма да има учебни заведения, които ще се посещават от зрелостници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР