МВР е една от най-големите структури в държавата и реформата

...
МВР е една от най-големите структури в държавата и реформата
Коментари Харесай

Пламен Шалъфов: Около 7000 човека в МВР ще бъдат съкратени

Министерство на вътрешните работи е една от най-големите структури в страната и промяната там е много сложна и комплицирана. На актуализацията не се планува основна смяна в посока увеличение средствата за ведомството, само че измененията са подготвени и министър Рашков скоро ще ги разгласи. Това сподели Пламен Шалъфов от „ Продължаваме промяната " в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Около 7000 индивида ще бъдат съкратени и това ще бъде последвано от нарастване на заплатите, разясни той.

Тази седмица бюджетът влиза за разискване на първо четене в Народното събрание и се чака да бъде подсилен и от Има Такъв Народ. „ Тук огромният въпрос е какво ще се случи сред двете четения. В момента огромният въпрос е какво ще създадат сътрудниците от Има Такъв Народ, дали и те ще се включат в това наддаване и саботиране на бюджетната процедура ", разяснява Шалъфов.

Той съобщи, че и без вдишване на нов дълг, бюджетът има средства за обезпечаване на увеличените обществени заплащания освен за тази, само че и за идната година. Средствата за това са от налози и осигуровки, не са от Плана за възобновяване, безапелационен бе той. „ Определени кръгове във властта и отвън нея избират тези пари да отидат не в пенсионерите, а в кухите компании, които сякаш строят пътища ", счита Шалъфов.

По думите му в последните седмици се следи координиране сред Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи и то не е единствено по линия на бюджета, парите за пътища и така нататък „ По доста разнообразни линии следим синхрон и то е в доста притеснителна посока ", сподели Шалъфов като даде образец и със абсурда с лабораторията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ". „ Защо депутатите от ПГ на Слави Трифонов желаят оставка на хората, които сега са застрашени от мафията? ", попита той.

Той разяснява и законопроекта за КПКОНПИ и кандидатурата на Бойко Рашков за ръководител. „ Компроматната война е в цялостен ход. Виждаме офанзиви по всевъзможни линии. Относно самия законопроект - сигурно ще има огромен спор, чакаме го ", съобщи депутатът от Политическа партия.

Той не пожела да отговори на въпроса дали ще бъдат признати оставките на министрите от Има Такъв Народ и съобщи, че това е работа на Министерския съвет. „ До приемането на бюджета няма да предложим нови министри. С актуализацията ще измерим пулса на настройките в Народното събрание ", добави депутатът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР