МВР-Бургас вече разполага с нов уред, който с голяма точност

...
МВР-Бургас вече разполага с нов уред, който с голяма точност
Коментари Харесай

Нов уред отчита алкохол и наркотици при шофьори до 30 минути

МВР-Бургас към този момент разполага с нов апарат, който с огромна акуратност регистрира съществуването на алкохол и опиати в кръвта.

Новото устройство ще тества водачи, които не са съгласни с резултатите, регистрирани от дрегера при инспекция на пътя. Пробата се пояснява като равносилна на кръвна проба и процедурата лишава не повече от 30 минути.
 БГНЕС
Междувременно от полицията в Бургас регистрират понижаване на случаите на водачи, хванати да ръководят коли , използвали алкохол и опиати.

„ От началото на март получихме в допълнение техническо средство, по този начин нареченият - доказателствен анализатор, който дава опция на водачите, които не са съгласни с индикаторите на дрегера да бъдат наново пробвани. Този апарат е по-точен и съответен ”, изясни началникът на отдел „ Охранителна полиция “ в ОДМВР-Бургас комисар Марин Димитров.
 БГНЕС
„ След като се направи такава проба, тя се взема като доказателство, еднакво на кръвна проба. Точен е, дават го като последна разработка “ , сподели оперативният дежурен Алексей Русев за новата инсталация.
 БГНЕС
Областната администрация в морския град е предоставила на полицията и втори паркинг, където да се съхраняват иззетите коли от злоупотребители водачи. Районните ръководства по Южното Черноморие към този момент са претъпкани с отнети коли.

Областната дирекция е отличник по иззети коли , изключително през летния сезон. Близо 360 досъдебни производства са формирани досега.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и  с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР