МВнР ясно заявява, че българската позиция относно присъединяването на Северна

...
МВнР ясно заявява, че българската позиция относно присъединяването на Северна
Коментари Харесай

Велислава Петрова, МВнР: Българската позиция относно присъединяването на Северна Македония към ЕС остава непроменена

Министерство на външните работи ясно декларира, че българската позиция по отношение на присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз остава непроменена. Придържаме се към Рамковата позиция, която бе доказана с декларация на Народно събрание и КСНС. Това съобщи заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова на брифинг пред медиите.

За външната ни политика европейската вероятност на страните от Западните Балкани е извънредно значима и ние я поддържаме, само че е значимо това да се случва с ясни резултати и заслуги, които да демонстрират всяка една от тези страни, сподели Петрова.

Тя удостовери, че министър Генчовска е удостоверила тази позиция и в среща с външния министър на Германия Аналена Бербок.

За нас е извънредно значимо от страна на РСМ да забележим ясни резултати и подготвеност за съблюдаване на Договора за добросъседство, тъй като тези резултати демонстрират подготвеност за присъединение. От тази позиция чакаме дейности от страна на РСМ.

Важно е не да приказваме за крайни периоди, а да виждаме значими и очевидни резултати. От страна на РСМ е значимо да забележим, че има необятна политическа подготвеност за градивен развой, в който резултатите, реализирани в този момент, да са необратими, правата на българските жители в РСМ да бъдат обезпечени в Конституцията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР