МВнР винаги дават препоръки как да се променят изборите в

...
МВнР винаги дават препоръки как да се променят изборите в
Коментари Харесай

9 т. изборни книжа и 10 т. машини пренесло МВнР за вота

МВнР постоянно дават рекомендации по какъв начин да се трансформират изборите в чужбина, само че те не се взимат под внимание. ЦИК е политически орган, настройка от представители на разнообразни политически сили и мъчно изпълнителната власт може да се намеси в работата на подобен орган , изясни Стоев.

Ако се вслушаме в рекомендациите на интернационалните наблюдаващи, ЦИК би трябвало да бъде професионална комисия , а не политически внушителен орган. Най-често срещаният метод за гласоподаване зад граница е гласоподаване по пощата, безапелационен бе Светлан Стоев.

" Това, което се прави с 9 тона бюлетини, 10 тона машини са разходи на данъкоплатеца . Как те биха могли да бъдат посрещнати за него с по-голяма инвестиция за в бъдеще. Всеки път изборите в чужбина стават все по-скъпи и по-скъпи. За мен методът, по който би трябвало да гледаме в бъдещето е, откакто минем през машините, да се премине към гласоподаване по пощата , само че, дай боже да станем един ден и като естонците, с цел да можем да гласуваме електронно ", надява се министърът.

Иван Кондов също настоя да се намерения за различни способи за гласоподаване в чужбина .
 128 ч. преди отварянето на първата секция в чужбина Министерство на външните работи задава отново въпроси към ЦИК
128 ч. преди отварянето на първата секция в чужбина Министерство на външните работи задава отново въпроси към ЦИК

Има двойно повече секции спрямо последните избори

Ако ние желаеме да имаме актуален Изборен кодекс, извънредно време е българските политици да се съобразят с рекомендациите от интернационалните наблюдаващи , настоя служебният външен министър Светлан Стоев. Когато се вършат избори и когато се видят резултатите от целия избирателен развой новоизбраният парламент прави разбор, като се преценява с рекомендациите от наблюдаващите за промени в Изборния кодекс, изясни Стоев.

Министърът е сигурен, че рекомендациите ще бъдат повтаряне от това, което се е предписание през последните 10-15 години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР