МВнР ще направи две предложения към ЦИК и Народното събрание

...
МВнР ще направи две предложения към ЦИК и Народното събрание
Коментари Харесай

МВнР с предложение към ЦИК: Гласуване по пощата и активна регистрация за българите в чужбина

МВнР ще направи две оферти към ЦИК и Народното събрание въз основата на разбора на последния парламентарен избор. Едното е да се гласоподава по пощата при дейна регистрация в чужбина, а второто е - да се провежда Специален РИК Чужбина. Това стана ясно на конференция на дипломатическото ни министерство, оповестява БГНЕС.

" Огромният брой секции в чужбина е довел до огромни компликации при организацията на изборите. За това се постановат промени в Изборния кодекс, с цел да се провеждат сполучливо изборите там ", съобщи Иван Кондов, непрекъснат секретар на Министерство на външните работи и отговарящ за организацията на вота.

" Имаме проблем с прибирането на изборните бумаги от ЮАР и Австралия поради ковид и ограничаващите ограничения там, само че се надяваме да ги приберем до 30 юли. Ако секциите се усилят, това значи доста провокации към Министерство на външните работи. Надяваме се законодателите да ни облекчат, както облекчиха гласоподавателите ", съобщи непрекъснатият секретар на външно министерство.

" Ще помолим Народното събрание да даде пълномощия на нашите дипломати да оферират отваряне или затваряне на секции там, където е належащо. Техният взор върху нещата на място е доста значим ", съобщи Кондов.

" На тези избори бе по-лесно да се гласоподава в чужбина, в сравнение с за хората на отмора в България. Министерство на външните работи не е придатък на ЦИК да провежда избори в чужбина, то би трябвало да пази националните ползи ", акцентира външният министър Светлан Стоев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР