МВнР се свърза с близките на гражданина, с когото се

...
МВнР се свърза с близките на гражданина, с когото се
Коментари Харесай

МВнР няма официална информация за българина, задържан от Русия за тероризъм

МВнР се свърза с околните на жителя, с който се твърди че е с двойно – българско и украинско поданство и за който съветските медии настояват, че е пренасял взривни субстанции. Официална информация София не е получавала от съветските управляващи. На 28 април посолството ни в Москва е изпратило нота до външното министерство на Руската федерация, с което е поискало да бъде обявено местонахождението на българския жител и да му бъде възложен юрист. Това разгласи служебният външен министър  Иван Кондов във връзка информацията на Москва, че българин е забъркан в терористичен атентат.

Министърът прикани българските жители да не пътуват в региони и територии, които са окупирани от Руската федерация. „ Нашите задачи в Киев и Москва, поради военните дейности, имат лимитирани благоприятни условия да окажат помощ ”, акцентира той.

По думите на министър Кондов арестуваният от Москва българин е обитавал на съветска територия с украинският си паспорт, а не с българския. „ Най-вероятно е третиран преди всичко като украински жител. Ще създадем всичко допустимо да му осигурим правна помощ. В непрекъснат контакт сме с нашето посолство в Москва и е създадем всичко допустимо да му помогнем ”, уточни министърът.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/200345596189409
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР