МВнР призова българите да не пътуват до Русия. От там

...
МВнР призова българите да не пътуват до Русия. От там
Коментари Харесай

Външно призовава българите да не пътуват в Русия

МВнР прикани българите да не пътуват до Русия. От там допълват, че предлагат на българските жители, които живеят там, да обмислят опцията да изоставен страната. И приканват сънародниците ни да заобикалят места със скупчване на голям брой хора.
Прочетете още
При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към посолството ни в Москва на телефон + 7 495 234 02 26 и по имейл адрес [email protected]. Сигнали може да се подават и към Генералното ни консулство в Санкт Петербург на  телефон +7 812 401 01 52 и дежурен телефон в извънработно време +7 921 633 61 16, и на имейл адрес [email protected]

От Министерство на външните работи напомнят също, че сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център " в министерството: +359 2 948 24 04, +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].  Препоръчват още на българските жители при пътувания в чужбина да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

На 21 септември президентът Владимир Путин разгласи в послание частична военна готовност в Русия.

На консултативна среща на 23 септември, свикана от президента Румен Радев, със служебния министър председател Гълъб Донев, членове на кабинета и представители на службите, бяха разисквани последствията за сигурността, стопанската система и обществената сфера от ескалацията на войната в Украйна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР