МВнР препоръчва на българските граждани в да напуснат страната при

...
МВнР препоръчва на българските граждани в да напуснат страната при
Коментари Харесай

МВнР препоръчва българите в Етиопия да напуснат страната при първа възможност |

МВнР предлага на българските жители в да изоставен страната при първа опция, заяви пресцентърът на министерството.

Препоръката е по отношение на оповестеното на 2 ноември 2021 година изключително състояние в Етиопия.

Докато намерят опция да изоставен страната, българските жители е целесъобразно да са в непрекъснат контакт с посолството ни в Адис Абеба.

Препоръчва се да се преустановят пътуванията до и на територията на Етиопия. Съветът към българите там е и да се осведомяват в детайли за настоящата конюнктура в региона, където обитават, като наблюдават известията на локалните медии и се осведомят за напътствията на локалните управляващи.

По информация на българското посолство в Адис Абеба все още няма данни за изпаднали в неволя български жители в Етиопия. Задграничното ни посланичество следи обстановката и е в подготвеност да окаже помощ при нужда.

Етиопия днес разгласи изключително състояние, откакто въоръжени сили от северния район Тиграй оповестиха, че са завладели територии и обмислят поход към столицата Адис Абеба, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Адис Абеба на телефон: 00251 911 252 514, както и на e-mail [email protected]; [email protected]

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или e-mail: [email protected].
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР