МВнР получи 8 милиона лева за изборите, заяви на пресконференция

...
МВнР получи 8 милиона лева за изборите, заяви на пресконференция
Коментари Харесай

Николай Милков: МВнР получи 8 млн. лева за изборите. Над 1000 души ще бъдат командировани в чужбина

МВнР получи 8 милиона лв. за изборите, съобщи на конференция министърът на външните работи Никоай Милков. Той обърна внимание, че за предходния избор са били предоставени 6 милиона - нарастването е поради инфлацията.

 

" В тези избори ще бъдат ангажирани всички структури в Министерство на външните работи. Искаме всички български жители в чужбина да могат да упражнят правото си на глас. Нещата се усложняват непрекъснато. Ще би трябвало да бъдат командировани много повече хора от България, може би над 1000 души, поради измененията в Изборния кодекс. Това евентуално би оскъпило изборите ", сподели министър Милков.

 

Външно министерство е поканило наблюдаващи, уточни министърът на външните работи.

 

Отправени са молби за разкриване на изборни секци в чужбина, уточни министър Милков. Около 750 секции се чака да бъдат разкрити за вота зад граница на 2 април 2023 г. 

 

Организацията на изборите в чужбина, градивното и дейното присъединяване на страната ни в работата на Европейския съюз и НАТО, Западните Балкани, Шенген и дейностите по присъединение на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване уточни като цели на Министерството на външните работи в границите на служебния кабинет външният министър Николай Милков.

 

По отношение на дейностите, свързани с работата на Европейския съюз (ЕС) Милков съобщи, че е прекомерно евентуално диалозите в Европейски Съюз да се конкретизират към идващия пакет от наказания против Русия. По думите му България ще взе участие градивно, тъй че да бъде част от координирания метод на Европа към войната. В същото време ще се стараем да защитим националния интерес във връзка с стопанската система и виталния стандарт на българските жители, добави той.

По отношение на Шенген Милков заяви, че идната седмица му следва присъединяване в конференция в Хага, Нидерландия. Този мотив ще бъде употребен за диалози с нидерландския му сътрудник Вопке Хукстра, изясни той, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Стремим се да създадем конкретизиране във връзка с всички съставни елементи и детайли, които би трябвало да съдържа бъдещият отчет за върховенството на правото, който ще се приготви от Европейската комисия (ЕК) за България. Той би трябвало да бъде по този начин изработен, че да дава отговор на упованията на Нидерландската страна – да включва всички съставни елементи, които са от техен и наш интерес, тъй че да потвърдим нашия прогрес и да не оставим опция да бъде казано, че отчетът е повърхностен и не включва избрани детайли “, разяснява министърът. За тази цел е открито тристранно партньорство с Нидерландия и Европейска комисия, добави Милков.

Приоритет остава и участието на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване.

 

Министър Николай Милков даде конференция, на която показа своя екип и очерта главните външнополитически цели на България в границите на служебното държавно управление. Екипът на министърът остава същия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР