МВнР охлади радостта на милиони българи, които се зарадваха, че

...
МВнР охлади радостта на милиони българи, които се зарадваха, че
Коментари Харесай

Външно попари радостта на българите, стягащи багажа за Турция

МВнР охлади насладата на милиони българи, които се зарадваха, че ще вървят до Турция единствено с персонални карти.

Българите ще пътуват до Турция единствено с персонални карти, само че това няма да стане незабавно, оповестиха от Министерство на външните работи.

Припомняме, че по-рано през днешния ден всички българи, тръгнали към Турция, ликуваха. Причината беше декретът на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган, обнародван през днешния ден в Държавен вестник. С този указ се вкарва опцията жители, които имат персонални карти, издадени от Република България, да пътуват безвизово до Република Турция за 90 дни в границите на всеки 180-дневен интервал, за туризъм или пренос, съобщи.

" Въпреки това, към сегашния миг към момента не са получени спомагателни инструкции за метода на прекосяване на Граничен контролно-пропусквателен пункт с персонални карти, издадени от Република България, като не е посочен и съответен период за влизане в действие на новия режим на прекосяване на границата за българските жители ", обявиха от българското Министерство на външните работи.
 
  " До разпространението на инструкции от Анкара към способените турски институции се ползва настоящият все още режим, съгласно който българските жители, притежатели на елементарни паспорти, издадени от Република България, имат право на 90-дневен визов престой в границите на 180 дни, а притежателите на служебни и дипломатически паспорти, издадени от Република България - на 30-дневен безвизов престой в границите на всеки 180 дни ", прецизират от Външно.

" Решението е взето в сходство с член 18 на Закон № 6458 за чужденците и интернационалната протекция.

Предстои да бъдат конкретизирани спомагателните инструкции за метода на прекосяване на Граничен контролно-пропусквателен пункт с персонални карти, издадени от Република България, както и съответният период за влизане в действие на новия режим на прекосяване на границата за българските жители ", оповестяват още от ведомството. 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР