МВнР има работещ щаб, който ежеминутно комуникира с Киев и

...
МВнР има работещ щаб, който ежеминутно комуникира с Киев и
Коментари Харесай

МВнР: Комендантският час в Киев затруднява евакуацията на българите

МВнР има работещ щаб, който ежеминутно комуникира с Киев и рейсовете. До няколко минути два рейса ще паркират пред посолството ни и чакаме кулоар, с цел да може да изведен нашите сънародници безвредно.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков на ексклузивен брифинг с външния министър Теодора Ганчовска. Координират се местата, през които това може да се случи. Обстановката се трансформира в Киев, съветските войски се движат, тъй че обособените елементи на столицата са в друг режим сега, изясни министър-председателят.

Към сегашния миг в Киев е разгласен комендантски час от 17 часа тази към този момент до 8 часа в понеделник. Това доста затрудняват евакуацията на нашите сънародници , защото те нямат право да напущат домовете си и да се придвижват. Търсим със службите ни най-удачния метод за обезпечаване на безвреден кулоар, по който да изведем нашите сънародници, разгласи министър Ганчовска.

Има специфична група на искащите, които желаят да изоставен Киев. По тази линия сънародниците ни са осведомени за часа и мястото на потегляне, тогава когато може да се реализира зелен кулоар.

Чакаме информация от украинска страна. Основната задача е да изведем сънародниците ни от Киев в посока безвредно направление, което сега се търси от службите ни за сигурност. И от там да тръгнат за България. От Одеса към този момент са тръгнали три цялостни рейса. В тях с изключение на българи са качени четирима италианци и двама френски жители, изясни още посланик номер 1 на страната ни.

В неделя от Одеса е планувано да потеглят още два рейса, които ще бъдат придружавани от полицейски конвой. Сънародниците ни, които пътуват с коли се поучават да поддържат постоянно цялостен резервоара си с гориво.

Очаквайте още детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР