МВИНГИ, Кения (AP) — Естер Кангали почувствала остра болка, докато

...
МВИНГИ, Кения (AP) — Естер Кангали почувствала остра болка, докато
Коментари Харесай

Трудно е да се намери лечение за ухапвания от змии в Кения. Хиляди хора умират всяка година

МВИНГИ, Кения (AP) — Естер Кангали почувствала остра болежка, до момента в който била във фермата на майка си в източна Кения. Тя погледна надолу и видя огромна змия, увиваща се към левия й крайник. Тя изпищя и майка й изтича.

Кангали беше откарана по неотложност в близкия здравен център, само че липсваше противоотрова за лекуване на захапване от змия. Болница за ориентиране също нямаше. Два дни по-късно тя стигна до болница в столицата Найроби, където кракът й беше ампутиран заради забавено лекуване.

32-годишната майка на пет деца знае, че е можело да бъде избегнато, в случай че клиниките в региони където змийските ухапвания са постоянно срещани, са снабдени с противоотрова.

Окръг Китуи, където Кангали имат своя плантация, има втория максимален брой жертви на змийски ухапвания в Кения, съгласно министерството на опазването на здравето, което предходната година уточни 20 000 годишни случая.

Като цяло в Кения към 4000 жертви на змийско захапване умират всяка година, до момента в който 7000 други получават парализа или други зд...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР