МВФ намали за трети пореден път прогнозата си за глобалната

...
МВФ намали за трети пореден път прогнозата си за глобалната
Коментари Харесай

Проф. Минасян: Климатът у нас е за кокошкарски инвестиции

МВФ понижи за трети следващ път прогнозата си за световната стопанска система през тази година. Причините са комерсиалните войни сред най-големите международни стопански системи, неяснотите за Брекзит и забавеният напредък на Китай и Германия. Какво ни чака и какво следва поради забавянето на стопанската система и по какъв начин това ще се отрази на България - с коментар по тематиката в " Още от деня " гостува икономистът проф. Гарабед Минасян.

По думите на специалиста, има четири съществени аргументи за отлива на вложения в България, което рефлектира отрицателно и върху развиването на стопанската система у нас.
Проф. Гарабед Минасян: В страната съществуват доста капитали с нерегламентиран генезис, т.нар.криминални капитали. Инвестиционният климат не спомага за привличането на действителни вложения. Има климат за така наречен " кокошкарски " вложения. Освен това, държавният бюджет свива своята активност и институционалните вложители не могат да влагат в скъпи бумаги, по тази причина напущат. Паричният съвет също спомага за придвижване на такива спекулативни капитали.
Вижте целия диалог във видеото!
 Доклад на Европейска комисия: Корупцията пречи на вложенията в България Доклад на Европейска комисия: Корупцията пречи на вложенията в България
В България се следи един от най-големите дялове на хора живеещи в риск от беднотия, а корупцията и регулаторната неустановеност пречат на инвеститорит...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР