Музиката все по-често е част от здравните грижи за пациенти,

...
Музиката все по-често е част от здравните грижи за пациенти,
Коментари Харесай

Невероятно, но факт: музиката лекува

Музиката все по-често е част от здравните грижи за пациенти, като значително ги утешава, съобщи ABC.

Сега учени от Националните здравни институти на Съединени американски щати употребяват услугите на музиканти, музикални терапевти и експерти по невронауки, с цел да изследват невронни мрежи и да открият нови пътища, посредством които музиката може да усъвършенства здравето. Лекари имаха дребен триумф с пациенти, прекарали инсулти или наранени от заболяването на Паркинсон.

"Музиката ги води за няколко минути на напълно друго място, където не мислят какво се случва ", съобщи челистката Марта Ванс, откакто е свирила на пациент, който е изолиран, с цел да се избегне разпространяване на зараза.

"Мозъкът може от време на време да компенсира някой дефицит, като употребява музика, с цел да комуникира - разясни генетикът доктор Франсис Колинс, който свири на китара. - За да се трансформира тази дарба в сполучлива терапия, е належащо да разберем кои мозъчни зони са останали незасегнати и да ги активираме. "

Нужно е науката да разбере по-добре по какъв начин мозъкът обработва музиката и по какъв начин учените могат да употребяват тези музикални пътечки, с цел да компенсират получените в резултат на болестта увреждания.



Едно от първите проучвания в тази тенденция ще тества дали спонтанните танци усъвършенстват качеството на живота на пациенти, наранени от заболяването на Алцхаймер в начален етап. Учител по танци ще образова пациенти по какъв начин да вършат танцови стъпки, а експерт по невронауки ще изследва мозъците им с магнитно-резонансна томография за каквито и да било промени в признаците им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР