Музиката винаги е изглеждала като предопределен път за Лина Никол.

...
Музиката винаги е изглеждала като предопределен път за Лина Никол.
Коментари Харесай

20 въпроса: Лина Никол

Музиката постоянно е изглеждала като съдбоносен път за Лина Никол. Тя намира призванието си от рано и гради пътя си към сцената още от дете. Първите ѝ авторски песни излизат преди близо десетилетие, не след дълго тя стига до състезания в Лондон и Лос Анджелис, a това последователно докара до най-голямото събитие, обвързвано с името й до момента.

Дебютният албум Who I Am е към този момент във всички стрийминг платформи и предлага един безвременен соул, в който запаметяващите се припеви и комплексната продукция съжителстват удобно. Сред гостите в него са американският рапър от български генезис Vas J. Angelov и работилият с Принс и Шака Кан реализатор Франк Маккомб.
Като какъв човек се определяте?
Чувствителна, прочувствена, от време на време затворена, само че мечтаеща и отдадена крепко на работа, с цел да не заставам единствено в облаците.
Нещото, в което вярвате безусловно?
Постоянството и упоритата работа се отплащат. Добротата също. Това са качества, с които не можеш да сбъркаш, без значение с какво се занимаваш.
Любимият ви миг от деня?
Много зависи от настроението, в което съм се събудила и какво ми следва. Със сигурност утринната медитация и тишина в първите 15 минути от деня са ми станали обичани през последните месеци.
Най-голямото предизвикателство във вашата работа?
Да бъдеш себе си и в същото време задоволително настоящ, завладяващ и в крайник с модерното, с цел да привлечеш вниманието на аудитория, която по-трудно открива или се допира до музиката, която правиш. Често ми се случва някой да ми каже или написа " Как не съм те разкрила до момента и не съм знаела за теб ". Всичко, което е отвън мейнстрийма, е по-трудно налично и изисква доста старания да доближи до повече хора.
Капитал - брой 42 Как бихте обяснили това, което вършиме, на едно 5-годишно дете?
Ще му изпея нещо.
Как си почивате?
Обикновено в хубава компания с близки хора на вечеря или концерт. Обожавам да пътувам и да откривам красиви кътчета на България, ходенето на планина, екопътеки, пещери, водопади. Ако нуждая се от усамотяване - плуване или просто гледане на филми.
Какво ви зарежда?
Пътуването в чужбина и ходенето на фестивали, концерти, клубове. Срещата с повече нови хора е нещо, което сега ми липсва. Последното ми пътешестване до Лондон ми се стори толкоз малко, бях там за две седмици и минаха пъклен бързо.
Какво ви разсмива?
Много неща, а когато си постоянно в компания на артистични хора, шегите и занимателните истории не стопират.
Какво ви натъжава?
Фактът, че живеем в страна, в която изкуството е последна грижа и всеки се избавя както може. И сега в действителност сме превключили на стратегия " оцеляване ". Заради сложната бизнес среда нямаме свободата да се отдаваме пълноценно на личното си творчество или лишава ужасно доста време да приключим план.
Какво ви вбесява?
Вбесява ме, когато хората повече те разясняват и съдят, вместо да имат почит за целия труд, сила и жертви, които си направил, с цел да създадеш нещо свястно, което ще оставиш след себе си. Щастлива съм, че към себе си чувствам същинска поддръжка и рядко се срещам с такова отношение.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Как да... 2 Политика 3 Коронавирус 1 Коронавирус 2 Коментари и разбори 3 Политика 1 Как да... 2 Коронавирус 3 Свят Личност, на която се възхищавате?
Много са, от разнообразни сфери - IT бизнес, музика, политика, предприемачество и така нататък
Кое свое качество харесвате най-вече?
Да се стремя постоянно към освен това, даже да наподобява недостижимо сега. Имам огромно въображение и ми дава храна за доста хрумвания.
А кое по никакъв начин не харесвате и бихте желали да измененията?
Искам по-малко да си изгубвам времето и да се разпръсквам с безсмислени неща. Във времената, в които живеем, това е общоприет проблем, само че когато аз го върша, се усещам в действителност извънредно.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР