Музиката на Димо от P.I.F. звучи в спектакъла Малкият принц,

...
Музиката на Димо от P.I.F. звучи в спектакъла Малкият принц,
Коментари Харесай

Музиката на Димо от P.I.F. звучи в Малкият принц в Театър Карлсон


Музиката на Димо от P.I.F. звучи в спектакъла ”Малкият принц ", основан в Театър " Карлсон ". Представлението по една от най-емоционалните и метафизичен приказки в света, написана от Антоан дьо Сент-Екзюпери, ще се играе на 23 март, събота, в Концертната зала на Дома на културата ”Искър ” в София от 11 часа.

Автор на концепцията, сценографията и на режисурата е Мария Банова. В спектакъла вземат участие Юлия Коларова и Неделчо Неделчев.

" Ето моята загадка. Тя е доста елементарна: най-хубавото се вижда единствено със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите ", споделя Малкият принц.

Присъствах на отварянето на една роза. Тя грижливо избираше багрите си и не спираше да се гизди. Бавно оправяше едно по едно своите листенца, виждах по какъв начин се трансформира в чудно красиво цвете. Искаше да се появи с целия искра на хубостта си. Е, да беше огромна флиртаджийка, само че беше вълнуващо. Розата живееше на една звезда с Малкия принц. На звездата имаше и един вулкан. Принцът се грижеше всеки ден за Розата и вулкана.



Китаристът Иван Велков, барабанистът Мартин Профиров, режисьорът Мария Банова, Димо и басистът Христо Михалков

Димо Стоянов, който приключва актьорско майсторство за куклен спектакъл в НАТФИЗ, е създател на музиката към представлението “Малкият принц ”, което се ражда, до момента в който той е жив. След като надареният музикант отлетя от този свят, неговата брачна половинка актрисата Любомира Пиперова, рок групата P.I.F., режисьорът Мария Банова и актьорите Юлия Коларова и Неделчо Неделчев сътвориха аудиоприказката, в която звучи гласът на Димо. 

" Малкият принц " е било обичано произведение и на мен, и на Димо доста дълги години. То би трябвало да се чете през годините, с цел да може човек да открива разнообразни неща в него. Книгата е извънредно многопластова. В този случай тя е приспособена и за дребни деца - малко по-простичко са показани неща, които считаме, че са значими ", показа преди време пред Lupa.bg брачната половинка на вокалиста на P.I.F. - актрисата и режисьор Любомира Пиперова.



Музиката към аудио приказката, основана особено от група P.I.F., добавя магията на въображението.

Аудио приказката " Малкият принц ", подобаваща за дребни и огромни, може да бъде слушана в музикалните платформи, както и да бъде закупена на диск, който се предлага онлайн.

Кукленият театър пък се играе на разнообразни места в София през почивните дни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР