Музиката и историята на великия Боб Марли се завърнаха на

...
Музиката и историята на великия Боб Марли се завърнаха на
Коментари Харесай

Музиката и историята на Боб Марли се завръщат на сцената в нов мюзикъл

Музиката и историята на великия Боб Марли се завърнаха на сцената. Този път обаче на едно по-нестандартно място - спектакъл " Уест енд " в Лондон.

Мюзикълът Get Up, Stand Up!, кръстен на един от най-големите шлагери на реге-легендата от 70-те години на XX век, наблюдава живота на Марли от гетото на Кингстън, Ямайка до международната сцена.

" Почти всички са чували музиката на Боб, само че малко от тях знаят каква е неговата история – тъкмо това желаеме да им разкажем тук на сцената ", изяснява артистът Аринз Кийн.

Ролята на Марли е поверена на Аринз Кийн, а подготовката му е била дълга. Гледайки архивни фрагменти, той учи всяко придвижване на артиста месеци наред.
свързани новини16954на 05.06.2020
Аринз даже за момент не се поколебава да се възползва от шанса да изиграе един от своите идоли.

" Беше в действителност магично, когато сложих перуката. Няма нищо, което може да бъде съпоставено с осъществяването онлайн. Няма да видите това на никое място другаде ", споделя още той.

Мюзикълът се концентрира най-много върху невероятна персона и история на артиста.

" Това не е просто биографичен театър, който демонстрира единствено някакви значими моменти в кариерата му. Опитваме се да покажем душевността на този човек – към какво се е стремял през целия си живот, какви избори е направил. Именно неговите дела и това, за което се е борил го трансформират в легендата, която е ", прибавя режисьорът Клинт Дайер.

Това обаче напълно не значи, че от сцената не звучат най-големите шлагери в историята на реге жанра като Jammin`, No Woman No Cry и, несъмнено, Get Up Stand Up.

" Постарахме се качеството на музиката да е тъкмо такова, каквото чакат почитателите. Мисля, че ще ви пренесем в една друга галактика ", приключва режисьорът.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР