Музиката и историята на великия Боб Марли се завърнаха на

...
Музиката и историята на великия Боб Марли се завърнаха на
Коментари Харесай

Музиката и историята на Боб Марли се завръщат на сцената в нов мюзикъл

Музиката и историята на великия Боб Марли се завърнаха на сцената. Този път обаче на едно по-нестандартно място - спектакъл " Уест енд " в Лондон.
Снимка: bTV
Мюзикълът Get Up, Stand Up!, кръстен на един от най-големите шлагери на реге-легендата от 70-те години на XX век, наблюдава живота на Марли от гетото на Кингстън, Ямайка до международната сцена.

" Почти всички са чували музиката на Боб, само че малко от тях знаят каква е неговата история – тъкмо това желаеме да им разкажем тук на сцената ", изяснява артистът Аринз Кийн.

Ролята на Марли е поверена на Аринз Кийн, а подготовката му е била дълга. Гледайки архивни фрагменти, той учи всяко придвижване на артиста месеци наред.
Снимка: bTV
Аринз даже за момент не се поколебава да се възползва от шанса да изиграе един от своите идоли.

" Беше в действителност магично, когато сложих перуката. Няма нищо, което може да бъде съпоставено с осъществяването онлайн. Няма да видите това на никое място другаде ", споделя още той.

Мюзикълът се концентрира най-много върху невероятна персона и история на артиста.

" Това не е просто биографичен театър, който демонстрира единствено някакви значими моменти в кариерата му. Опитваме се да покажем душевността на този човек – към какво се е стремял през целия си живот, какви избори е направил. Именно неговите дела и това, за което се е борил го трансформират в легендата, която е ", прибавя режисьорът Клинт Дайер.
Снимка: bTV
Това обаче напълно не значи, че от сцената не звучат най-големите шлагери в историята на реге жанра като Jammin', No Woman No Cry и, несъмнено, Get Up Stand Up.

" Постарахме се качеството на музиката да е тъкмо такова, каквото чакат почитателите. Мисля, че ще ви пренесем в една друга галактика ", приключва режисьорът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР