Музикантите от симфоничния оркестър на Държавната опера в Пловдив отправиха

...
Музикантите от симфоничния оркестър на Държавната опера в Пловдив отправиха
Коментари Харесай

Музиканти с апел за бърз ремонт на Концертна зала в Пловдив

Музикантите от симфоничния оркестър на Държавната опера в Пловдив насочиха зов за незабавен ремонт на Концертната зала в града, затворена от 2015 година Писмото е адресирано до министъра на културата Кръстю Кръстев, ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и всички политически групи в Народно събрание.

Музикантите припомнят, че са принудени да репетират в някогашен тютюнев склад, който е безусловно несъответствуващ за културна активност.

Операта от години няма лична постройка, макар всевъзможните хрумвания, решения и старания на фондация  “Дом за Пловдивската опера ”. 

Концертна зала трябва да се ремонтира и в нея да се върнат Операта и оркестърът, безапелационни са музикантите.

Куриозът е, че през тези осем години няколко пъти е обявявана социална поръчка и всякога - безрезултатно. За следващ път поръчката беше анулирана преди към месец от Министерство на културата.

Музикантите надълбоко се надяват, че министърът на културата Кръстю Кръстев, който беше шеф на пловдивския Драматичен спектакъл, ще форсира ремонта на държавната постройка в някогашния партиен дом. Тя беше затворена поради окаяното й положение. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР