Музикантите от Quarto Quartet (Иван Пенчев, цигулка, Кристина Хинова –

...
Музикантите от Quarto Quartet (Иван Пенчев, цигулка, Кристина Хинова –
Коментари Харесай

Рождения ден на великия Бетовен празнуват Quarto Quartet и приятели на музиката

Музикантите от Quarto Quartet (Иван Пенчев, цигулка, Кристина Хинова – цигулка, Татяна Тодорова – виола и Димитър Тенчев – виолончело) излизат на сцената на зала “България ”, с цел да отбележат за следващ път рождения ден на един от най-великите композитори на всички времена – Лудвиг ван Бетовен.
Колкото и да е противоречива датата на раждане, въпреки всичко музикантите одобряват, че тя е 16 декември и в концерта “Happy Birthday, Beеthoven! ” този път те ще изсвирят пред меломаните

Секстет за валдхорни и струнен квартет, със специфичното присъединяване на Красимир Костадинов и Енчо Янчев – валдхорнисти на Софийска филхармония,
Струнен квартет оп.18 и
Квинтет “Кройцерова соната ” ( първо осъществяване в България ) с посетител – Атанас Кръстев – виолончело.

Акцент тази година е осъществяването на Кройцеровата соната на Бетовен – едно от най-известните типичен творби, създавани в миналото, описаха в студиото на Радио София Татяна Тодорова и Иван Пенчев .
 Снимка – Партиите са по този начин разпределени, че всички принадлежности имат по много… Тук Бетовен остава правилен на семе си със заложения драматизъм – битката сред положителното и злото. получава се една симфония, изпълнена от дребен състав.

Неизпълнявана на родна сцена в аранжимент за подобен състав, сонатата безспорно носи обръщение с извънреден заряд и съставлява една от нормалните за гения на Бетовен, шокиращи със своята иновативност препратки надалеч напред във времето и пространството.
Лудешкият танц и необикновен порив, които за час оставят без мирис слушателя, несъмнено заразяват и гения на Лев Толстой за написването на литературната му новела “Кройцерова соната ”, въодушевила по-късно основаването на световноизвестни филми по този сюжет.

Чуйте диалога на Лили Големинова с Татяна Тодорова и Иван Пенчев от Quarto Quartet.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР