Музикантите от БНР протестират пред Министерския съвет с искане за

...
Музикантите от БНР протестират пред Министерския съвет с искане за
Коментари Харесай

Музикантите от БНР протестират за 3-ти пореден ден пред МС

Музикантите от БНР стачкуват пред Министерския съвет с искане за почтено възнаграждение. Протестът стартира с осъществяването на музикантите от Симфоничния оркестър на Българското национално радио на химна на Република България, заяви националното радио.

Творците са на митинг трети следващ ден. Те упорстват за увеличение на бюджета на Българското национално радио със сума, която да разреши растеж на възнагражденията им с 50%. Средната съществена заплата е към 650-660 лв. – към 50% най-малко по-ниска от останалите, споделиха протестиращите и споделиха, че при тези заплати те би трябвало да поддържат и музикалните си принадлежности, и дадоха за образец - цената на струни за контрабас е 400 лв..

" Ние чакаме на следващия ден срещата с комисията по просвета и сме сигурни, че ще има резултат от нашите митинги. Мисля, че те ще ни чуят и се надявам, че ще има някаква смяна, тъй като обстановката със заплатите е доста, доста неприятна. Всички знаят ", сподели диригентът на Симфоничния оркестър Марк Кабин.

Днес създателите оповестиха, че ще изискат среща с генералния шеф на Българското национално радио Александър Велев, с цел да му споделят упованията си от утрешното изключително съвещание на парламентарната комисия по просвета и медии. То беше планувано от ръководителя Вежди Рашидов по проблема с настояването за покачване на бюджета на БНР, което да даде опция за покачване на заплатите на музикантите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР