Музикантът Васил Гюров успя да спечели 20 000 лв. за

...
Музикантът Васил Гюров успя да спечели 20 000 лв. за
Коментари Харесай

Васил Гюров спечели рекордна сума в “Стани богат”, дарява я за ремонта на Студентския дом

Музикантът Васил Гюров съумя да завоюва 20 000 лева за ремонта на Националния студентски дом с присъединяване си в " Стани богат ", оповестяват от.

Гюров се отхвърли на въпроса за 30 000 лева в шоуто, макар че след това съумя да познае правилния му отговор.

Въпросът гласеше: " Към кой университет през 1664 година е основана академичната служба Лукасов професор по математика? ", а опциите за избор бяха Оксфорд, Кеймбридж, Харвард и Принстън.

Гюров се колебаеше сред първите две варианти, само че към този момент беше останал без жокери и избра да не рискува извоюваната до момента сума. Така си потегли от " Стани богат " с чек за 20 000 лв., които ще бъдат дарени за Студентския дом.

Оказа се, чекъсметът е бил на негова страна даже след прекъсването на играта- музикантът от " Ревю " позна, че позицията е основана в Кеймбриджкия университет.

Преди това Гюров отговори вярно на въпросите:

" Кой гръцки остров е прочут с финия си мрамор, от който са направени статуите на Венера Милоска и Нике от Самотраки? " (опции: Лесбос, Парос, Крит, Миконос).

" Кой от самолетите не е бомбардировач - Юнкерс 87, Месершмит 262, Дъглас Донтлес или Чесна 172 "?,

" Музиката на кой композитор употребява Стенли Кубрик за началните и финални фрагменти във кино лентата си " 2001: Космическа авантюра "? " с варианти: Рихард Вагнер, Рихард Щраус, Йохан Себастиан Бах или Чайковски.

За последния въпрос той потърси помощ от сина си Александър, който му подсказа правилния отговор - Рихард Щраус.

Гюров описа за историята на Студентския дом, издигнат 1933 година, за който той изиска да подари парите.

" За страдание, сега е в плачевно положение. Каузата, с която аз влизам, е да се обърне повече внимание. Държавата да намерения малко повече. Ще дам един откъс на цар Борис III от времето, когато са го построили -да бъде едно средище за " мозъците и сърцата на просветените българи ". Каузата е тази - да върнем желанието за просвещение на нашето общество ", сподели той при започване на присъединяване си.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР