Музикантът Васил Гюров успя да спечели 20 000 лв. за

...
Музикантът Васил Гюров успя да спечели 20 000 лв. за
Коментари Харесай

Васил Гюров спечели 20 000 лв. за Студентския дом в Стани богат

Музикантът Васил Гюров съумя да завоюва 20 000 лева за ремонта на Националния студентски дом с присъединяване си в " Стани богат " по bTV.

Гюров се отхвърли на въпроса за 30 000 лева в шоуто, макар че след това съумя да познае правилния му отговор.

Въпросът гласеше: " Към кой университет през 1664 година е основана академичната служба Лукасов професор по математика? ", а опциите за избор бяха Оксфорд, Кеймбридж, Харвард и Принстън.

Гюров се колебаеше сред първите две варианти, само че към този момент беше останал без жокери и избра да не рискува извоюваната до момента сума. Така си потегли от " Стани богат " с чек за 20 000 лв., които ще бъдат дарени за Студентския дом.

Оказа се, че шансът е бил на негова страна даже след прекъсването на играта - музикантът от " Ревю " позна, че позицията е основана в Кеймбриджкия университет.

Преди това Гюров отговори вярно на въпросите:
" Кой гръцки остров е прочут с финия си мрамор, от който са направени статуите на Венера Милоска и Нике от Самотраки? " (опции: Лесбос, Парос, Крит, Миконос). " Кой от самолетите не е бомбардировач - Юнкерс 87, Месершмит 262, Дъглас Донтлес или Чесна 172 "?, " Музиката на кой композитор употребява Стенли Кубрик за началните и финални фрагменти във кино лентата си " 2001: Космическа авантюра "? " с варианти: Рихард Вагнер, Рихард Щраус, Йохан Себастиан Бах или Чайковски.
За последния въпрос той потърси помощ от сина си Александър, който му подсказа правилния отговор - Рихард Щраус.

Гюров описа за историята на Студентския дом, издигнат 1933 година, за който той изиска да подари парите.

" За страдание сега е в плачевно положение. Каузата, с която аз влизам, е да се обърне повече внимание. Държавата да намерения малко повече. Ще дам един откъс на цар Борис III от времето, когато са го построили - да бъде едно средище за " мозъците и сърцата на просветените българи ". Каузата е тази - да върнем желанието за просвещение на нашето общество ", сподели той при започване на присъединяване си.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР