Музикантът Васил Гюров спаси дете и баща му от удавяне,

...
Музикантът Васил Гюров спаси дете и баща му от удавяне,
Коментари Харесай

Васил Гюров спаси дете и баща му от удавяне

Музикантът Васил Гюров избави дете и татко му от удавяне, написа " България Днес “.

" На петък 13-и се случи, късно, към 19:00-20:00 часа. Вече нямаше спасители на плажа. Бях останал да си изсвирвам, когато чух, че някой вика за помощ. Имаше събрало се голям брой, вълните дърпаха във вътрешността, а хората бяха влезнали след дребното дете, което не можеше да излезе от водата. Баща му се хвърли да оказва помощ, само че стартира и той да потъва “.

Васил пробва да употребява макарата и буя, оставени от спасителите, само че в бързината се омотава във въжетата.

" Взех една дъска и се хвърлих с нея към детето. Стигнах до него безусловно в последния миг, то към този момент потъваше. Веднага го издърпах върху дъската и той съумя да си поеме въздух “, споделя Васко.

През цялото време вълните са повече от два метра, а течението дърпа във вътрешността в морето. След това артистът съумява да извлече и бащата със избавителната дъска. На помощ се притичват и други хора.

" Всичко се случи доста бързо. Още двама мои другари помогнаха да задържим бащата и към 15-годишното дете върху дъската, тъй като се мятахме и ние натам-насам, а давещите се бяха в полубезсъзнание. Извадихме ги и двамата, едвам се държаха. Това с въжето нямаше да стане да извадим двама индивида едновременно, та добре, че се отхвърлих от него и взех тази дъска, с цел да помогнем на давещите се. И различен път съм взел участие в избавяне и знам по кое време по какъв начин да се работи. Общо взето, шанс за двамата, шанс и за нас, тези, дето им помогнахме ", изясни още Гюров и добави:

" Съветът ми към всички летуващи на Корал е да не не помнят, че морето там е доста рисково и когато има неспокойствие, стават течения, защото има две плитчини, има рифове и долу под повърхността се образуват разнообразни придвижвания на водата, които не се виждат извън. Тези тъмни ями, водата ги оттича, там става като река и хората не си дават сметка, че наподобява единствено плитко. Притеснението идва, когато стартира да ги завлича и не могат да се върнат. И когато се появи суматохата, а и талази има, става съдбовно. Имало е и случаи, при които вълните основават доста звук и няма по какъв начин да чуеш даже, че някой вика за помощ ", споделя смелият артист.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР