Музикантът Калин Вельов, който съвсем скоро стана депутат от ГЕРБ,

...
Музикантът Калин Вельов, който съвсем скоро стана депутат от ГЕРБ,
Коментари Харесай

Калин Вельов в Комисията по култура и медии, а Лъчезар Иванов - във външната комисия

Музикантът Калин Вельов, който напълно скоро стана народен представител от ГЕРБ, ще се включи в работата на парламентарната Комисия по културата и медиите.
Известният актьор седна на депутатската банка на мястото на подалата оставка председателка на Комисията по външна политика Джема Грозданова.
В работата на външната комисия пък към този момент ще взе участие депутатът от ръководещите Лъчезар Иванов.
Името на Лъчезар Иванов е забъркано в куп кавги. През 2012 година избухна скандал по отношение на явяването на народния представител на конкурс за доцент в Медицинския университет в София. Тогава стана ясно, че две от изявленията, които са показани от Лъчезар Иванов в отбрана на неговата кандидатура за " доцент ", в действителност не са били негови, а на пенсионирания проф. Любомир Иванов, някогашен шеф на Националния център по запазване на публичното здраве. Тогава депутатът от ГЕРБ изясни, че е позволена техническа неточност и не се е опитвал да заблуди комисията. Очевидно, макар, че е упрекнат в плагиатство, то доктор Лъчезар Иванов е съумял да се снабди със заветната купа " доцент ".
През 2010 година Лъчезар Иванов бе заставен да се отдръпна от поста на заместник-председател на Народното събрание, поради опит да ходатайства против уволнението на негов другар митничар. Тогава Иванов се отдръпна от председателския пост на ГЕРБ-София. Парламентарната активност на Лъчезар Иванов ще се запомни и с присъединяване му в приемането на лобистката корекция, стана известна като " Мери Джейн " в Закона за наркотичните субстанции, която по-късно бе анулирана.
През 2009 година името на Иванов попадна и в скандал с командировка в Съединени американски щати, която е била платена от неправителствени организации, които са свързани с фармацевтични компании. Малко по-рано някогашната брачна половинка на депутата го упрекна в тормоз, а в писмо до американския дипломат в София, дъщерята на Иванов разгласи, че е жертва на домашно принуждение от страна на татко си. Миналата година стана ясно, че синът на народния представител е бил арестуван по съмнение за присъединяване в обир на бензиностанция.
През 2019 година едно и също лекарство против рак на белия дроб е закупувано от 29 български лечебни заведения на цени от 129 до 1063 лв.. Законовите промени, разрешили седемкратната разлика в цената, са признати съвсем консенсусно от Народното събрание, сред първо и второ четене през 2016 година.
Това разгласи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, след което отхвърли да посочи кой е внесъл измененията, довели до фрапантната разлика в цената, за която шефът на здравната каса доктор Дечо Дечев заяви.
Вносител на текста в Закона за публичните поръчки, разрешил седемкратна разлика в цената на едно и също лекарство, е депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Под предлагането са се разписали и сътрудника му Данаил Кирилов, както и Хамид Хамид от Движение за права и свободи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР