Музикантът Калин Вельов е на път да постави куриозен рекорд

...
Музикантът Калин Вельов е на път да постави куриозен рекорд
Коментари Харесай

Куриозен рекорд! Калин Вельов за трети път напуска парламента

Музикантът Калин Вельов е на път да сложи чудноват връх освен в 44-то Народното събрание, а и в цялата парламентарна история на България. Популярният артист ще би трябвало да напусне работата си като народен представител за трети път в разстояние на по-малко от 40 дни, откакто през този интервал към този момент на два пъти постави клетва като депутат.

Борбата за място в Народното събрание на Калин Вельов започва на 17 юли, когато той постави клетва на мястото на напусаналата Народното събрание депутатка от ГЕРБ Джема Грозданова.

Вельов обаче бе „ замразен “, защото няколко дни по-късно финансовия министър Владислав Горанов подаде оставка и се очакваше завръщането му като редови народен представител.

Калин Вельов изкара тъкмо месец като народен представител, преди оставката на Данаил Кирилов да го изненада неприятно.

Горанов горделиво отхвърли да се върне в Народното събрание и на 29 юли Калин Вельов за повторно се закле да служи на народа като народен представител.

Депутатстването на Калин Вельов обаче още веднъж би трябвало да завърши, защото подалия оставка правосъден министър Данаил Кирилов следва да се върне като депутат.

„ Не му е писано на Калин Вельов да бъде народен представител – за трети път ще би трябвало да си стяга багажа. Може и да е урочасан да не случи като политик “, разясняват парламентарната авантюра на музиканта в коридорите на Народното събрание.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР