Музикантът и екоактивист Васил Гюров ще води гражданска листа с

...
Музикантът и екоактивист Васил Гюров ще води гражданска листа с
Коментари Харесай

Васил Гюров и Мартин Заимов повеждат алтернативна листа за СОС

Музикантът и екоактивист Васил Гюров ще води гражданска листа с претенденти за общински съветници в София, в която влизат още хора като финансиста и някогашен общински консултант Мартин Заимов, архитекта Мартин Микуш, и други

Доскоро Гюров беше измежду лицата на " Демократична България ", само че този път влиза в изборите с конкурентен план. Мартин Заимов беше претендент за кмет на София и общински консултант през 2007 година от Съюз на демократичните сили и ДСБ. През 2011 изненадващо мина към РЗС като лидер на листа, само че не съумя да завоюва мандат.

Кандидатите ще употребяват партийната регистрация на " Обединени земеделци " с водач Петя Ставрева - някогашен евродепутат от листата на ГЕРБ преди години. Ставрева също беше измежду сътрудниците на ПП-ДБ на последните парламентарни избори.

" Обединени земеделци " не поддържа номинацията на ПП-ДБ Васил Терзиев поради фамилното му минало и работата на роднините му в Държавна сигурност. Партията няма своя регистрация за кандидат-кмет.

Листата е получила поддръжка и от дъщерята на Желю Желев - Станка Желева, която обаче не е номинирана поради условието за уседналост - т.е. да няма публична регистрация по сегашен адрес в различен град или страна.

" Ние сме група от свободни и самостоятелни персони, които се сплотиха в обща гражданска листа. Използвахме регистрацията на " Обединени земеделци ", споделя Гюров на конференция в Българска телеграфна агенция.

Това е опция за тези жители, които не се усещат показани в тази „ палитра на партии и обединения “, споделя Гюров. Всеки един от групировката се е потвърдил през годините, че има отношение към проблемите на хората, споделя още той.

Листата, регистирана от Общинската изборна комисия за съветници в София:

1. Васил Гюров - музикант, деятел по природоззащитни и публични дела

2. Биляна Коцакова - правист

3. Красимир Вълев - правист, някогашен член на ЦИК, Обединени земеделци

4. Мартин Микуш - проектант и урбанист

5. Момчил Панайотов - експерт по гори и климат

6. Татяна Иванова - медиен специалист и учител

7. Людмила Лозанова - квота на Обединени земеделци

8. Мартин Заимов - финансист

9. Светлозар Василев - психиатър и академични учител

10. Яна Сашкова - мъдрец

11. Димитър Славински - управител на екологични проекти
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР