Музикантът Ед Шийрън свири на китара и пя като част

...
Музикантът Ед Шийрън свири на китара и пя като част
Коментари Харесай

Ед Шийрън свири на китара и пя в съда, за да обори обвиненията в плагиатство

Музикантът Ед Шийрън свири на китара и пя като част от показанията си по делото за нарушение на авторските права на песента на Марвин Гей „ Let`s Get It On “, за която е упрекнат, че е копирал своя сингъл „ Thinking Out Loud “. За да опровергае показанията на музикалния специалист Александър Стюарт, очевидец на ищеца, английската поп звезда изсвири началото на шлагера си пред присъстващите в правосъдната зала.

Преди това Стюарт съобщи, че акомпаниментите, които Шийран свири в първите 24 секунди на песента, са „ съвсем идентични “ с „ Let`s Get It On “. Музикантът отхвърли да ги е изпълнявал по метода, разказан от специалиста, и пусна двете версии, с цел да покаже разликата.

Той съобщи, че в случай че в действителност е копирал „ Let`s Get It On “, то би бил глупак да стои на сцената пред 20 000 души и да прави това. В негова отбрана правният екип на Шийрън твърди, че звуците, употребявани в двете песни, са постоянно срещани в поп музиката.

Музикантът е упрекнат в прекопирване на „ Let`s Get It On “ от наследниците на Ед Таунсенд, който е съавтор на шлагера от 1973 година дружно с Гей. Искът против Шийрън е за близо 6 млн. $, което го прави един от най-скъпите процеси за авторски права в историята. А настоящето дело е единствено последното от доста други, заведени против поп изпълнителя през последните години.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР