Музикално-драматичен театър Константин Кисимов ще представи за първи път две

...
Музикално-драматичен театър Константин Кисимов ще представи за първи път две
Коментари Харесай

Актьори представят две постановки в мола в Търново

Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов ” ще показа за първи път две от своите постановки за дребни и пораснали деца в Централ Мол във Велико Търново. Представленията са безвъзмездни и ще бъдат в две следващи недели – на 21 и 28 януари, от 11 часа. Сцената ще бъде ситуирана в едно от уютните фоайета на последния етаж в мола.

На 21 януари гостите на комерсиалния център ще могат да се забавляват със спектакъла “Карлсон и дребосъчето ”. В него звезди са обичаните герои от романите на Астрид Линдгрен. Актьорът Милен Иванов се превъплъщава в ролята на Карлсон, а Дребосъчето играе Стефка Златкова. Иван Митев пък е неразпознаваем в женски облик – този на домоуправителката Фракенберг. В постановката вземат участие още Детелин Кандев, Дончо Дончев, както и Елица Дейкова. Режисьор на спектакъла е Стела Андреева, а над радостните костюми и сценографията е работила Лидия Къркеланова.
 karlson-4  karlson-3
„ Карлсон е измисленият другар на всяко дете, с който то си поддържа връзка и играе. Нашето обръщение към всички деца и възрастни е да запазим в душите си най-хубавите мигове от нашето детство и да бъдем положителни. Нека не се плашим от хубавите си мечти, а да ги развиваме. Подтискани от ежедневните грижи ние, възрастните, започваме да ставаме прекомерно съществени, даже сурови, а в случай че успеем да съхраним детското в себе, ще бъдем по-добри родители, по-добри другари и по-добри хора изобщо ”, изяснява актрисата Стефка Петрова, която е и помощник-режисьор на постановката.

Обичаните приказни герои от „Тримата братя и златната ябълка“ ще оживеят на сцената в мола на 28 януари. Популярната приказка е превърната във фолклорен театър с национални претекстове и доста въодушевление.  trimata-bratia-1 Куклената режисура е подобаваща освен за деца, само че и за възрастни. Цветният театър е дело на младия режисьор Даниела Христова, която работи в кукления спектакъл в Добрич и има повече 15 сложени спектакъла зад тила си.

На три актриси, които са част от трагичната натрупа на търновския спектакъл, са поверени другите функции в приказката. С предизвикването да играят с кукли повече от сполучливо се оправят Силвия Шекилова, Лиляна Борисова и Стефка Петрова.

Драматизацията е на Мирослав Стоилов. Над сценографията е работила Христина Стоилова, а истинските кукли са правени в ателиетата на МДТ особено за този театър. Музиката също е писана за тази режисура, а неин създател е Владимир Джамбазов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР