Музикалната легенда Алла Пугачова предстои да бъде призната за чуждестранен

...
Музикалната легенда Алла Пугачова предстои да бъде призната за чуждестранен
Коментари Харесай

Обявяват Алла Пугачова за чуждестранен агент в Русия

Музикалната легенда Алла Пугачова следва да бъде приета за " задграничен сътрудник “ в Русия, оповестява вестник.

Според ръководителят на " Федералния план за сигурност и битка с корупцията " Виталий Бородин прокуратурата ще изиска от Министерството на правораздаването да стартира съответната процедура.

Бородин посочи, че е получил отговор от прокуратурата на негово искане звездаta на руската и съветската сцена да бъде приета за " задграничен сътрудник “.

„ Получих отговор от Генералната прокуратура на Руската федерация на жалбата си. Започна процедурата за оповестяване на Алла Пугачова за задграничен сътрудник, Прокуратурата го е поискала от Министерството на правораздаването. Надявам се, че регулаторните органи ще сложат завършек на този въпрос “, написа Бородин в Телеграм.

Алла Пугачова и брачният партньор й Максим Галкин (чуждестранен агент) отпътуваха за Израел напролет на 2022 година Шоуменът неведнъж обществено се е обявявал против военната интервенция на Русия в Украйна, напомня " Комерсант ". През септември 2022 година Министерството на правораздаването добави Максим Галкин към регистъра на задграничните сътрудници. След това Алла Пугачова също изиска да бъде включена в този указател, защото тя „ се солидаризира със брачна половинка си “. През декември 2023 година стана известно, че Следственият комитет не е образувал наказателно произвеждане против певицата и нейния брачен партньор по публикацията за дискредитиране на съветската войска и е върнал материалите на Главното ръководство на Министерство на вътрешните работи за Москва. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР