Музикална програма с подаръци и лакомства организираха в събота в

...
Музикална програма с подаръци и лакомства организираха в събота в
Коментари Харесай

Евангелисти зарадваха деца на лечение в болницата в Горна Оряховица

Музикална стратегия с дарове и лакомства проведоха в събота в детското поделение на общинската болница в Горна Оряховица представители на Евангелската черква в града. В момента в стационара има приети в болница 11 дребни пациенти, като няколко от тях са бебета. Минимум 7 деца ще посрещнат Бъдни вечер и Коледа със своите майки в здравното заведение, са безапелационни лекуващите лекари.

 go5

„Най- дребният пациент е 5- месечно бебе, което е постъпило с пневмония, а най- големият- 14-годишно момиче с изострен ларингит“, заяви доктор Елена Ангелова, шеф на отделението.

За малчуганите и техните майки късото, само че благо празненство бе многообразие в болничното всекидневие. Деца и възрастни от църквата пяха и свириха на китара, след което раздадоха на малчуганите цитруси, банани, книжки, играчки, ръчно направени коледни картички, и плетени шапки, шалове, и ръкавички.

„Инициативата на евангелистите в преди светлите християнски празници в детското поделение на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в железничарския град е за втора година“, описа Ханс- Георг Герстер от Швейцария.
Герстер живее от пет години в Горна Оряховица и дружно с екипа си от доброволци развива обществена и благотворителна активност. Самата черква със седалище в Швейцария, действа от 26 години в Горна Оряховица и е единствената организация в района, която разполага с подслон за бездомници, в който пък сега има настанени 11 индивида.

 go3

Православната черква в лицето на енорийския духовник отец Зоран Мамучевски, който служи в горнооряховския квартал „Пролет“, също неведнъж подкрепя Отделението по педиатрия. В сряда отец Зоран дружно с представителката на британската фондация „Charitty Support Bulgaria“ Пам Пенкумен – Смит, подариха за потребностите на отделението и малчуганите играчки, спално долни дрехи и преносима лампа.

„Подпомагали са ни и различен път с матраци, както и с доста красиви ръчно направени шалтета“, осведоми доктор Ангелова.

Други донори, които са поели ангажимент към отделението, са от немската фондация „Помощ за България“- Юрген и Риа Мюлер.

„Досега от фондацията са обезпечили над 20 000 лв. за главен ремонт на санитарните възли и на млечната кухня, а сега с техни средства се ремонтират главно и 11-те бокса в кърмаческия бранш. Ще бъде сменена дограмата сред боксовете, прави се отчасти саниране и боядисване на пространствата и междубоксовите пространства. Боксовете в кърмаческия бранш ще бъдат изцяло подготвени към март“, разгласи шефът на болничното заведение доктор Иван Иванов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР