Музикален спектакъл, посветен на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически

...
Музикален спектакъл, посветен на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически
Коментари Харесай

Музикален спектакъл: 120 години от дипломатическите отношения между България и САЩ

Музикален театър, отдаден на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред България и Съединените американски щати се състоя под патронажа на заместител министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел.

Съединени американски щати бяха показани от Национален парк дипломат Кенет Мъртен . Събитието бе почетено от вицепрезидента Илияна Йотова, министри, евродепутати, представители на дипломатическия корпус, оповестиха от Министерство на външните работи.

Концертът включваше селекция от вдъхновяващи произведения на някои от най-големите български и американски композитори – Панчо Владигеров, Джордж Гершуин, Ленард Бърнстейн, Румен Бояджиев – наследник. Гостите се любуваха на виртуозните осъществявания на артистите от Софийската филхармония, със специфичното присъединяване на диригента Григор Паликаров.

„ Избрахме този концерт за отбелязване на юбилея поради въздействието на музиката, с нейните ритми и положителна сила и силата да въодушевява и сплотява хората. Тя, като неповторим повсеместен език, има способността да открива сърцата и съзнанието ни за хубостта и съвършенството “, разяснява Мария Габриел.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР