Музеят на нова история на Варна ще е домакин на

...
Музеят на нова история на Варна ще е домакин на
Коментари Харесай

„Из тайните на вестникарския занаят с господин Амигов“ на 10 март във Варна

Музеят на нова история на Варна ще е хазаин на събитието „ Из тайните на вестникарския поминък с господин Амигов “. То ще се състои на 10 март (петък) от 17.30 часа, научи Moreto.net.

През ноември 2023 година се навършват 135 години от излизането на брой 1 на Варненски общински вестник. По този мотив уредниците канят всички да прелистят и други вестници и списания, излизали във Варна и страната и да чуят любопитни публикации.

Нека дружно с тях да прочетем брой 1 на вестник „ Крайморска среща “, с утопичен основен редактор – господин Амигов, воин от книгата „ Обикновените завършения на господин Амигов, който живее покрай морето “ с създател Елена Владова. Статиите във въображаемия вестник обаче са написани от действителни създатели.

Какво е значимо за списването на вестник? Какви четива са забавлявали читателите в предишното? Как и защо вестникът е бил употребен като реклама? Какви неточности не би трябвало да се позволяват в един вестник? Тези и други забавни неща, свързани с вестникарството, ще научим на срещата в Музея за нова история на Варна.
В събитието вземат участие Елена Владова, създател на книгата „ Обикновените завършения на господин Амигов, който живее покрай морето “ и Теодор Роков, организатор на Музей за нова история на Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР