Музеят Лувър в Париж - най-посещаваната културна институция в света,

...
Музеят Лувър в Париж - най-посещаваната културна институция в света,
Коментари Харесай

Лувърът ще ограничи с до 1/3 посетителите си

Музеят Лувър в Париж - най-посещаваната културна институция в света, ще ограничи броя на посетителите с до една трета, с цел да обезпечи по-голямо улеснение за посетителите.

Ограничението е до 30 000 посетители, " с цел да се улесни комфортното посещаване и да се обезпечат оптимални условия за работа на музейните чиновници ", се споделя в неотдавнашно изказване на музея.

Преди пандемията Лувърът посрещаше до 45 000 гости на ден. Той наложи 16-седмично затваряне по време на локдауна във Франция, като тогава записва загуби от над 40 млн. евро.

При повторното му отваряне броят на посетителите понижа, до момента в който хората постепенно се връщаха към естествените си действия, а рестриктивните мерки за интернационалните пътувания последователно отпадаха. Решението за ограничение на дневния брой гости беше взето тихомълком през юни и в този момент е публично записано в обществените рекомендации.



Това стана след назначението на Лоранс де Кар за нов шеф на Лувъра.

" Положителните данни за 2022 година са извънредно окуражаващи за всички наши чиновници ", съобщи Де Кар. " Надявам се, че посетителите прекарват на драго сърце времето си в Лувъра, изключително тези, които откриват музея за първи път, а те съставляват 60% от тях.

" Работим все по-усилено, с цел да подобрим изискванията за посещаване и да продължим да предлагаме стратегия с високо качество и неповторим набор от осъществявания онлайн, които резонират с това, което се случва в музея. "

Ако доближи цялостния си потенциал всеки ден, в който е отворен - той затваря всеки вторник и на три публични празника - тогава оптималният брой гости, които музеят може да доближи през тази година, е 9,3 милиона, което към момента е с 300 000 по-малко от 2019 година

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР