Музеят Лувър в Париж и дворецът Версай евакуираха посетителите и

...
Музеят Лувър в Париж и дворецът Версай евакуираха посетителите и
Коментари Харесай

Лувърът и дворецът Версай са евакуирани след бомбени заплахи

Музеят " Лувър " в Париж и дворецът " Версай " изтеглиха посетителите и чиновниците си в събота, откакто получиха бомбени закани. Правителството разгласи висока степен на сигурност във Франция след нападението с нож в учебно заведение, осъществено от обвинен екстремист, заяви Associated Press .

От информационната работа на Лувъра оповестиха, че никой не е потърпевш и не е регистриран случай. Парижката полиция заяви, че чиновници са претърсили музея, откакто са получили писмени бомбени закани.

Дворецът във Версай също е получил бомбени закани, заяви представител на националната полиция. Дворецът и обширните му градини са евакуирани, до момента в който полицията изследва региона, оповестяват представителят.

При оповестяването на евакуацията в Лувъра, голямо пространство в някогашния кралски замък в Париж с аспект към река Сена, и в подземния търговски център под пирамидата, която е негова емблема, прозвучаха алармени сигнали.

Полицията отдели паметника от всички страни, както и достъпа до подземния етаж, до момента в който туристите и другите гости се излизаха на открито. 

Френското държавно управление увеличи степента на паника за опасност и разположи 7000 военнослужещи за повишение на сигурността след нападението в учебно заведение в петък. Френските управляващи настояват, че някогашен възпитаник, обвинен в ислямска радикализация, е умъртвил преподавател и е ранил други трима души, преди да бъде хванат.

Правителството е загрижено и за последствията във Франция от войната сред Израел и Хамас.

Лувърът, в който се намират шедьоври като " Мона Лиза ", посреща сред 30 000 и 40 000 гости дневно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР