Музеят Аушвиц е успял да идентифицира над 60% от 400-те

...
Музеят Аушвиц е успял да идентифицира над 60% от 400-те
Коментари Харесай

Музеят „Аушвиц” успя да идентифицира над 60% от жертвите на концлагера

Музеят „ Аушвиц ” е съумял да разпознава над 60% от 400-те хиляди пандизчии, регистрирани в някогашния нацистки концентрационен лагер, осведоми ДПА. Концлагерът край полския град Освиенцим е един от знаците на Холокоста, напомнящ на интернационалната общественост за случилото се по времето на Втората международна война. Предполага се, че в лагера са умрели над един милион души, множеството от които евреи.

„ Около 900 000 евреи от цяла Европа, депортирани в „ Аушвиц ”, въобще не са били регистрирани, защото са били умъртвявани в газовите камери незабавно след идването си в концлагера. Музеят „ Аушвиц ” поставя старания да откри самоличността им въз основа на транспортните описи ”, изясни шефът на музея Пьотър Цивински, представен от БНР.

На 27 януари ще бъде маркирана 75-ата годишнина от освобождението на „ Аушвиц ” от Червената войска. Очаква се на церемонията да участват израелският президент Реувен Ривлин, немският президент Франк-Валтер Щайнмайер, полският президент Анджей Дуда и кралската двойка на Нидерландия. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР