Музей, посветен на Джакомо Казанова, предстои да бъде открит идния

...
Музей, посветен на Джакомо Казанова, предстои да бъде открит идния
Коментари Харесай

Венеция открива музей на Казанова

Музей, отдаден на Джакомо Казанова, следва да бъде открит идния месец в родната му Венеция. Животът и приключенията на най-галантния ухажор ще бъдат показани в двореца Pesaro Papafava от 18 в., близо до Канал Гранде, описват италианските медии.

Откриването на 2 април съответствува с 220-тата годишнина от гибелта му през 1798 година

Организаторите плануват експозицията да показа освен случките с дами на фамозния италианец - завоеванията му са към 120, най-малко съгласно личните му свидетелства, само че и неговите " странични " занимания. Известно е, че Казанова е имал интерес към алхимията, има принос в дипломацията, интересувал се е от философията и е постигнал триумфи в шпионирането.

Според откривателите на живота му, представени от английския " Телеграф ", той е бил много добър математик, създател на 42 книги, сред които история на Полша и на евентуално първия европейски научнофантастичен разказ.

Роден е във Венеция през 1725 година Постъпва в семинария, само че е изпъден поради непочтено държание. Поема на път като обикаля Европа и има персонални срещи с двама папи, с философа Жан Жак Русо и съветската императрица Екатерина Велика. Последните си години прекарва като библиотекар в палат в Бохемия, днешна Чехия.

Образът на покорителя на дамски сърца е обичаният за участниците във Венецианския карнавал.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР