Музеите и галериите в Бургас ще работят безплатно на 26

...
Музеите и галериите в Бургас ще работят безплатно на 26
Коментари Харесай

В един от последните дни на юни галериите и музеите в Бургас ще работят безплатно

Музеите и галериите в Бургас ще работят гратис на 26 юни . Инициативата " Денят за Вас " е на Министерството на туризма.
Местата, които могат да бъдат посетени са - Къща музей " Петя Дубарова ", Исторически, Етнографски, Археологически и Природонаучен музеи, Туристически комплекс " Акве Калиде ", Културен център " Морско Казино ", както и музеят на остров " Св. Анастасия ".

Бургаската художествена изложба " Петко Задгорски " също е част от самодейността. Actualno.com беседва с художника Георги Динев, който е шеф на галерията: “На първия етаж на галерията е подредена постояната експозиция, където могат да се видят картини на огромни български художници, като Майстора, Дечко Узунов, Атанас Яранов, Денчо Обрешков и други Техните платна са от 70-те, 80-те години, има и по-ранни работи. На втория етаж, довечера, ще бъде открита галерия на огромния български фотограф Александър Иванов. Хората го познават най-много с неговите фотоси от въздуха. Той снима България от птичи взор, само че не с дрон, а от делтапланер, което е напълно друго. Една доста забавна, богата и разнообразна галерия.

На третия етаж се намира една от най-хубавите в цяла България непрекъсната експозиция на икони, след криптата „ Александър Невски “. Само една, две галерии в страната имат такава богата колекция. В нашата експозицията иконите са 80, тъй че, има какво да се види и всички са добре пристигнали в галерията “.

Инициативата, да бъдат посетени гратис културни институции, има за цел да подтиква хора от разнообразни генерации да се допрян до творби на изкуството, арте обстоятелства и разнообразни документи, свързани с историята на България и международната просвета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР